За Данибон

Logo-Danybon-oficialno

 

“Данибон” е личен сайт. Собственик на сайта е Йорданка Бонева-Благоева (Данибон).

 

Форматът на статиите често е новинарски, но е водеща блоговата (личната) концепция при подбора на теми.

 

В сайта са запазени личната позиция, опит и гледна точка на авторите на статиите, а също така личният поглед при подбора на публикации. “Данибон” зачита журналистическите принципи и етика.

 

Мото на „Данибон“

 

„Ценно е да знаеш!“

 

Аудитория

“Данибон” се радва на интелигентна и високообразована аудитория, която се стреми ежедневно да трупа знания и да се усъвършенства.

 

Политика на “Данибон”

 

В “Данибон” не се публикуват материали, свързани с насилие, вулгарност, на сексуална тематика, за цигари, твърд алкохол, забранени вещества, политическа реклама.

В “Данибон” (сайта и социалните медии) се спазва добрият тон и добрите маниери.

“Данибон” подкрепя стремежа към знание, усъвършенстване и напредък, а така също и семейните ценности и добрите маниери.

“Данибон” зачита журналистическите принципи и етика.

“Данибон” е блог, в който се публикува информация по определени теми, свързани с рубриките в сайта.

В “Данибон” се споделят лични впечатления, емоции и опит от авторите на статиите.

“Данибон” не предоставя услуги тип лични консултации!

Подкрепата на дадена инициатива от страна на “Данибон” става по определен ред за медийно партньорство.

“Данибон” няма ресурс да отразява пресконференции, прессъобщения, събития, конкурси и други инициативи от подобен характер.

В рубриката “Представи се” се дава възможност за поместване на статии от партньори на сайта, които подписват публикациите си.

В образователната рубрика се отразяват основно турнири от календарния план на МОН, РИО, СМБ и международни състезания и олимпиади. Други състезания, турнири, конкурси можете да ги представите в инициативата “Представи се в Данибон”.

За конкретни въпроси, свързани със състезания, турнири, олимпиади, матури, училища, моля, обръщайте се към организаторите на проявите или собствениците на учебни заведения.

В рубриките “ТУ Делфт”, “Американски колеж”, “ЧОУ Света София” се помества личната блогърска позиция и гледна точка за тези училища, а така също и информации, които ме вълнуват, които са ми полезни и ценни или ме карат да се гордея като родител от тези общности. Подборът на статиите се прави от автора. На тези учебни заведения са възпитаници синовете ми. Понякога присъстват и статии от гост блогъри. които са мои познати.

Сайтът “Данибон” е изключително популярен с образователните си тематики, но не е образователен сайт и не е масмедия, не притежава големи екипи от журналисти, в него работи само един човек. По тази причина фокусът е само върху определени образователни теми, които ме вълнуват като родител и автор на статиите – частно образование, елитни университети, състезания по математика и информатика, определени изпити, класации на училища и университети. Моля за разбиране, нямам времева и физическа възможност да обхващам други образователни тематики, а и имам интереси в други теми, по които също се пише в “Данибон”. Образованието е само една от много темите, от които се интересувам, а с израстването на децата ми, други теми все повече ми доставят удоволствие и ще намират все повече място в сайта. Разбира се, ще продължа да поддъжам съществуващите образователни рубрики.

 

За контакти с “Данибон” използвайте мейлите от тази страница.

 

История на “Данибон“

Началото на „Данибон“ е поставено през 2010 г. Основател на „Данибон“ е Йорданка Бонева-Благоева. На 11 октомври 2010 г. стартира блогът „Данибон“, а малко по-късно (на 3 декември 2010 г.) и „Хлапета“. Те бързо се превръщат  в четени сайтове и разпознаваеми марки. През юни 2012 г. блоговете се обединяват и формират сайта „Данибон“ – danybon.com. От  15 април 2015 г. сайтът вече е с модерна визия и дизайн, подходящ за мобилни устройства, а така също и с ново лого, което отразява характера на „Данибон“.

 

Защо е избрано това име?

 

Името “Данибон” е свързано с името и фамилията (по баща) на основателя на сайта: Йорданка (ДАНИ) БОНнева-Благоева. За първи път използвах това име през 90-те години, когато си направих първия имейл.

 

Информация за основателя на “Данибон”

Йорданка Бонева-Благоева е български журналист и блогър. Дългогодишен член е на Съюза на българските журналисти (СБЖ). Родена е на 19 май 1975 г. в град Русе. Завършва Английската гимназия “Гео Милев” в Русе. Има две магистърски степени от Софийския университет – първо висше образование: “Връзки с обществеността” с втора специалност “Телевизионна журналистика”, второ висше образование: “Политология”. През 1997 година започва да работи като журналист в “По света и у нас” на Българската национална телевизия. От 2005 г. работи като ПР и се занимава с големи комуникационни проекти. През 2010 година създава “Данибон”. Управител е на “Данибон” ЕООД. Омъжена е от 1999 г., има две деца, родени през 2000 г. и 2007 г.. Владее английски, френски и руски. Обича да е със семейството си, да посещава музеи и да чете.

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist