За Данибон

Logo-Danybon-oficialno

 

“Данибон” е сайт, създаден през 2010 г. от журналистката Йорданка Бонева-Благоева (Данибон).

 

Мото на „Данибон“

 

„Ценно е да знаеш!“

 

Аудитория

“Данибон” се радва на интелигентна и високообразована аудитория, която се стреми ежедневно да трупа знания и да се усъвършенства.

 

Политика на “Данибон”

 

“Данибон” зачита журналистическите принципи и етика.

В “Данибон” не се публикуват материали, свързани с насилие, вулгарност, на сексуална тематика, за цигари, хазарт, забранени вещества.

В “Данибон” (сайта и социалните медии) се спазва добрият тон и добрите маниери.

“Данибон” подкрепя стремежа към знание, усъвършенстване и напредък, а така също и добрите маниери.

“Данибон” е блог, в който се публикува информация по определени теми, свързани с рубриките в сайта.

В сайта са запазени личната позиция, опит и гледна точка на авторите на статиите, а също така личният поглед при подбора на публикации.

“Данибон” не предоставя услуги тип лични консултации!

“Данибон” няма ресурс да отразява пресконференции, прессъобщения, събития, конкурси и други инициативи от подобен характер.

В рубриката “Представи се” се дава възможност за поместване на статии от партньори на сайта, които подписват публикациите си.

В образователната рубрика се отразяват основно турнири от календарния план на МОН, РИО, СМБ и международни състезания и олимпиади. Други състезания, турнири, конкурси можете да ги представите в инициативата “Представи се в Данибон”.

За конкретни въпроси, свързани със състезания, турнири, олимпиади, матури, училища, моля, обръщайте се към организаторите на проявите или собствениците на учебни заведения.

В рубриките “ТУ Делфт”, “Американски колеж”, “ЧОУ Света София” се помества личната блогърска позиция и гледна точка за тези училища, а така също и информации, които ме вълнуват, които са ми полезни и ценни или ме карат да се гордея като родител от тези общности. Подборът на статиите се прави от автора. На тези учебни заведения са възпитаници синовете ми. Понякога присъстват и статии от гост блогъри. които са мои познати.

Сайтът “Данибон” е изключително популярен с образователните си тематики, но не е образователна масмедия. Фокусът е само върху определени образователни теми – частно образование, елитни университети, състезания по математика и информатика, определени изпити, класации на училища и университети.

За контакти с “Данибон” използвайте мейлите от тази страница.

 

История на “Данибон“

Началото на „Данибон“ е поставено през 2010 г. Основател на „Данибон“ е Йорданка Бонева-Благоева. На 11 октомври 2010 г. стартира блогът „Данибон“, а малко по-късно (на 3 декември 2010 г.) и „Хлапета“. Те бързо се превръщат  в четени сайтове и разпознаваеми марки. През юни 2012 г. блоговете се обединяват и формират сайта „Данибон“ – danybon.com. От  15 април 2015 г. сайтът вече е с модерна визия и дизайн, подходящ за мобилни устройства, а така също и с ново лого, което отразява характера на „Данибон“. През 2021 година беше отново променена визията на сайта и бяха предоставени още повече възможности за по-добро възприемане на съдържанието от читателите.

 

Защо е избрано това име Данибон?

 

Името “Данибон” е свързано с името и фамилията (по баща) на основателя на сайта: Йорданка (ДАНИ) БОНнева-Благоева. За първи път използвах това име през 90-те години, когато си направих първия имейл.

 

Информация за основателя на “Данибон”

Йорданка Бонева-Благоева е български журналист и блогър. Дългогодишен член е на Съюза на българските журналисти (СБЖ). Родена е на 19 май 1975 г. в град Русе. Завършва Английската гимназия “Гео Милев” в Русе. Има две магистърски степени от Софийския университет – първо висше образование: “Връзки с обществеността” с втора специалност “Телевизионна журналистика”, второ висше образование: “Политология” (Международна политика и сигурност). През 1997 година започва да работи като журналист в “По света и у нас” на Българската национална телевизия. От 2005 г. работи като ПР и се занимава с големи комуникационни проекти. През 2010 година създава “Данибон”. Управител е на “Данибон” ЕООД. Омъжена е от 1999 г., има две деца, родени през 2000 г. и 2007 г.. Владее английски, френски и руски. Обича да е със семейството си, да посещава музеи и да чете.

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist